Op 10 december 2022 is Nol (Arnold Johan) Kuijk overleden

 Door Nol Kuijk

Geachte bezoekers van deze website,

Het boek dat ik heb samengesteld met mijn ervaringen in Indië is opnieuw uitgegeven. U kunt meer informatie krijgen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor een eerste indruk kunt u via klikken op onderstaande afbeelding een digitale versie van de eerste ca. 40 bladzijden downloaden (3MB, lage resolutie). Klik op het plaatje en u wordt doorgeschakeld naar het boek in PDF-formaat.pdflageres
Afhankelijk van uw webbrowser zal het boek openen in een nieuw venster, of kunt u kiezen voor opslaan of openen. Deze versie heeft een lage resolutie, dat betekent dat foto’s niet heel duidelijk zijn, en dat ingescande teksten niet erg goed leesbaar zijn.

De gedrukte versie van het boek is volledig in kleur op A4 formaat en omvat 164 pagina’s (deze is helaas niet goed meer verkrijgbaar). Deze versie bevat naast mijn herinneringen aan mij diensttijd in Nedelands Indië, foto’s uit de ‘havermout’-camera en andere afbeeldingen, extra pagina’s over de Erevelden in Indonesië en een beschrijving door mijn kleindochter Hanneke Kuijk van haar reis naar Indonesië. Hanneke heeft daar namens mij bloemen gelegd bij het graf van soldaat Schansert op Ereveld Kembang Kuning

Eerbetoon is de doelstelling van het Nationaal Indië-monument in het Nationaal Herdenkingspark Roermond te Roermond. Het eren van de nagedachtenis aan meer dan 6.000 militairen van het Koninkrijk der Nederlanden die tussen 1945 en 1962 na het einde van de Pacific-oorlog in Azië bij het herstel van orde en vrede in het voormalige overzeese rijksdelen Nederlands Oost-Indië en Nederlands Nieuw-Guinea om het leven zijn gekomen.

Het herdenkingscomplex in Roermond kwam tot stand in een periode waarin allerhande al of niet professionele historici het grote offer dat in dienst van het vaderland is gebracht door het slijk haalden met verhalen over een vuile koloniale oorlog, de onderdrukking van vrijheidshelden en gepleegde oorlogsmisdaden.

De totstandkoming van het Monument is een Burgerinitiatief en de instandhouding is in handen van de STICHTING NATIONAAL INDIË – MONUMENT 1945 –1962 en zij wordt daarbij financieel gesteund door de STICHTING ‘VRIENDEN VAN HET MONUMENT’ ( http://www.nim-roermond.nl/).

Op 1 September 2012 heeft de 25e jubileumherdenking plaatsgevonden.

Voor het instandhouden en onderhoud van het monument zijn middelen nodig.

Mocht U na het lezen en bekijken van mijn FOTOBOEK de behoefte hebben, om mee te werken aan de instandhouding van het Monument tot in lengte van dagen, dan kunt een donatie doen aan:

STICHTING ‘VRIENDEN VAN HET MONUMENT’, ROERMOND

Op haar Bankrekening: IBAN NL95RABO0138103356

Met vermelding:Fotoboek 281228185.

Bij voorbaat dank,

A.J.Kuijk

email-adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.